Välj en sida
   Ibland undrar jag om det är bara jag som tröttnat på Corona, om det är bara jag som undrar om det verkligen har hänt, om det verkligen har hänt att vi drabbats av något som ingen vet hur man ska ta sig ur. Ingen, inte ens vår meste besservisser, vår egen statsminister, verkar ha minsta begrepp om hur vi ska ta oss ur Coronas klor. Förutom att tvätta händerna och låsa in alla oss 70+are. Så att vi inte ska förstöra arbetsron och sänka arbetskapaciteten för vår sjukhuspersonal, gudbevars.

Jag som gått omkring och trott att vi under alla år jag, och alla med mig betalat skatt till vår välfärd, just skulle få människor som utbildat sig för att kunna ta hand om oss, som behöver men saknar sjukvårdskompetens.

Gode Gud, ber jag varje kväll, måtte detta elände ta slut för jag varken vill eller orkar med att vara den som utmålas som orsaken till att sjukvårdens personal inte orkar med det arbete som de är utbildade och avlönade för, eller för den delen den som inte klarar den isolering som Corona lett till. Jag ser och känner alla pekpinnar som höttas mot oss äldre för att vi har den oförlåtliga fräckheten att vilja leva och kunna röra oss på samma sätt som alla som tycker att det är en självklarhet att få besöka pubar, restauranger, caféer och fester, på samma sätt som de alltid gjort innan Corona tog sitt strypgrepp om oss.

Därför tänker jag försöka fira Jul utan vare sig dåligt samvete eller skamkänslor för att jag och de mina, som jag i vanliga fall bara ser skymten av under andra delar av året, får träffas och äta lite god mat tillsammans under några timmar.

Dela: