Välj en sida

Kan intervjun med Jimmie Åkesson häromdagen anses tillhöra kategorin ”objektiv”?

Nej knappast! Reportern Nike Nylanders uppträdande tillhör nog det mest beklagliga som gjorts av en SVT-reporter sedan Anna Hedenmos intervju med Åkesson inför valet 2010. Då kunde alla som såg den se hennes misstänksamma hat som fick styra hela intervjun, men som var som bortblåst när hon senare intervjuade Jonas Sjöström. Då lyste hon av förnöjsamhet och visade stolt  upp var hennes politiska engemang finns genom hela intervjun där hennes ögon glittrade när hon log sitt mest intagande leende mot Sjöström.

Nike Nylander kan inte beskyllas för att ha samma förmåga att leende visa var hennes politiska hemvist är, men hon gjorde det utan tvekan genom den mest bedrövliga intervju jag någonsin sett en SVT-reporter genomföra.
Att helt ägna intervjun åt Åkessons förkylning och en fd SD-medlems idiotiska kommentarer på sin chattsida visar på hur lågt stående Nylanders journalistiska ambitioner verkar vara.
Att intervjua en partiledare för Sveriges tredje största parti och under hela intervjun inte med ett ord beröra partiets politik utan hålla sig på Damtidningsnivå under hela intervjun är minst sagt bedrövligt.
Som lyssnare är jag absolut inte intresserad av Åkessons snuva och inte heller av Nylanders politiskt färgade agerande under den sorgligt dåliga intervjun. Tror SVT och Nike Nylander att svenska folket är alldeles tappade bakom en vagn? Och tror hon att hon vinner några röster till sitt vänsterlagda parti genom att idiotförklara både Åkesson och svenska folket?

Nej Hanna Stjärne! Jag kräver mer av dig och dina medarbetare! Som chef för SVT borde du ta ett inträngande samtal med din medarbetare Nylander och därefter ge henne och vi SVT-tittare en chans att rätta till detta fatala misstag. Ge henne chansen att ringa upp Åkesson och be honom om ursäkt för sitt beteende och snällt fråga honom om han vill ställa upp för ännu en intervju!

Dela: