Välj en sida
”Här är långt ifrån fullt” säger Kata Nilsson i ledaren för 9/3 i PiteåTidningen.
En något, minst sagt förvånande och verklighetsfrånvänd inställning till invandringsfrågan. När jag läser Katas ledare får jag en bestämd känsla av att hon i likhet med GW Persson tycks ha övergett de socialdemokratiska målen om en kraftig minskning av ohämmad invandring.

I sitt krampaktiga försvar av en ökad invandring gör sig Kata lustig över att, den enda partiledare vi har i Sverige som tar ansvar för vår framtid, Jimmie Åkessons resa till Turkiet där han, i likhet med många av EUs ministrar dagen innan, försökte föra fram budskapet ”Sverige är fullt, vi kan inte ta emot fler”. Detta budskap som till innehåll helt överensstämmer med både EU och det svenska folkets vilja i invandringsfrågan. Kata måste ha missa helt att hela 54 % av svenska folket, i en opinionsundersökning, säger sig inte vilja ha hit fler invandrare. Detta i likhet med vad hennes egen regering också säger sig ha som mål.
På mig verkar det som om Kata numera har gått över till V och Mps åsikter om en ”fri” och ohämmad invandring.
För övrig undrar jag om Kata Nilsson ens har tagit med i beräkningen att Piteå kommun knappast vill ta emot fler bidragsberoende människor och framför allt inte om dessa placeras långt bortom all ära och redlighet.
Kata måste verkligen ha missat att vår kommuns politiska styre inte vill ha någon nybyggnation utanför den så kallade stadskärnan. Piteå kommun har, i likhet med de flesta andra norrbottniska kommunerna, de senaste åren klart deklarerat att man inte vill ha några barnfamiljer i ytterområdena då dessa kräver närhet till skola och annan service. Som Kata Nilsson vet eller i vart fall borde veta har därför alla våra S-märkta kommuner i Norrbotten lagt ner den ena skolan efter den andra i våra byar.

Därför undrar jag om Kata ens tänkt tanken att hennes idéer knappast skulle vara genomförbara i någon av våra S-styrda kommuner.
Till sist vill jag även påpeka att Åkesson besökte den turkiska staden Edlire vi gränsen till Grekland. Inte Lesbos, som är en ö många tiotals mil söder om denna stad och att jag är stolt över att ha en partiledare som vågar, vill och verkställer sina försök till försvar av oss svenska skattebetalare.


Dela: