Välj en sida
   För några dagar sedan såg jag och min man ett nyhetsinslag på TV4 där en reporter intervjuade en person som presenterades som fiskare.
Denne ondgjorde sig över minskningen i fiskbeståndet, och sade då bl a att torskens bestånd nu, enligt honom, var på upphällningen. Han framhöll också det faktum att torsken nu nästan ätit slut på hela räkbeståndet i och kring Island.
Detta gjorde att vi reagerade kraftigt på påståendet att torsken äter så mycket räka att räkbeståndet minskat oroväckande mycket.
Vi reagerade på att detta sades av en person som påstods vara fiskare. Helt enkelt för att vi aldrig sett en röd torsk och att vi är övertygade om att det har linte en ”riktig” fiskare heller gjort! Torsken borde, om detta påstående varit äkta, vara röd som en Norsk odlad lax, men som alla torskätande människor vet så är torsken en av de vitaste fiskar vi har.

Där för undrar jag:
Hur ofta blir vi serverade sådana här rena lögner och fria fantasier? Jag undrar om detta är miljörörelsens och vissa svenska politikers vanliga taktik. Dessa sk ”politiskt korrekta” människor som på detta billiga sätt serverar oss sk ”fakenews”?

 

 

Dela: