Välj en sida
Heder åt politikerna i SD Trelleborg som genast tog tag i att hjälpa 88-åriga Rolf till ett mer humant boende än det som Trelleborgs kommun tvingat honom till.
Att tvingas bo i bilen är inget som någon, knappast ens en ungdom skulle vilja bli utsatt för, än mindre en åldring.
När jag läste om ”fallet” fick jag intrycket att Rolf var rätt så ensam och inte hade någon i sin närhet som kunde påminna och hjälpa honom att komma ihåg att betala hyran i tid. Det är i mina ögon inget ovanligt att man när man blir äldre också ofta blir glömsk. Detta borde kommunens representanter vara väl medvetna om och istället för att hiva ut honom på gatan sett till att han fått hjälp med räkningsinbetalningarna.
Det är kränkande att läsa om hur äldre människor som enl uppgift alltid arbetat och gjort rätt för sig nu blir behandlade som paria, som drägg.
Enl SVTs Uppdrag granskning är Rolf långt i från ensam i sin situation. En situation som borde rendera till att han varit den som först blivit hjälpt av kommunen, när han som mest behövde hjälp. I stället har Trelleborgs kommun valt den enklaste utvägen, nämligen att ta ifrån honom hans bostad och kanske hoppas att han hinner avlida innan någon annan upptäcker detta förskräckliga beslut.

Som väl är läste SDs medlemmar i Trelleborg journalisten Lamottes skriverier om Rolf.
Heder åt både Lamotte och SD Trelleborg för deras rådiga ingripande!!! Jag kan bara önska er lycka till i fortsättningen och på mitt eget sätt arbeta emot dessa politiska galenskaper som ligger till grund för denna människosyn.

Dela: