Välj en sida
   I gårdagens uppdrag granskning, fick jag något av en chock när jag såg hur personal inom Gnosjös kommuns omsorg behandlade en ung man som tyvärr led av bl a autism.
Att se hur denne unga man i sitt förtvivlade tillstånd använder sina tänder för att om möjligt uppmärksamma personalen på att han vill ut och absolut inte vill bli inlåst. Att se hur han bitit sönder rummets fönsterbräda, var inte bara en fruktansvärd syn utan lika nedstämd blev jag när jag såg hur totalt ointresset hos personalen var när han förlorade fyra framtänder. Ingen tog ansvar för att den unge mannen fick uppsöka tandläkare, utan det besöket gjordes av personal som uppvisade de utslagna/utdragna tänderna.
Allt efter programmet pågick blev mitt illamående värre och värre och min enda tanke vid programmets slut var: Hur är de människor i Gnosjös omsorg som tillåter detta funtade? Jag ka bara hoppas att programmet kanske leder till att den unge mannen får ett bättre bemötande och ett bättre liv i fortsättningen.
Själv kan jag bara sända en bön om att slippa en sådan behandling och framförallt sådana omhändertagande människor.
Dela: