Välj en sida
I det senaste Uppdrag granskning ondgjorde man sig över den bristande viljan bland Sveriges befolkning att hjälpa till att bidra med att sätta fast brottslingar genom att vittna mot dessa.
De flesta ovilliga var tämligen överens om att deras vittnesmål inte skulle leda till mycket annat än att de och deras familjer eller andra närstående skulle riskera liv och lem därför  om de bidrog med sina vittnesmål.
Ca en vecka senare vill polisen i Malmö ha hjälp av media att sprida en bild av en manlig person man misstänker vara inblandad i mordet av en ung kvinna. De flesta andra mederna tycktes anse att det var en självklarhet att hjälpa polisen med efterforskningen av den avbildade mannen, och visade därför bilden. Men icke SVT. Där trädde den så bespottade tystnadskulturen in även hos dem. Sin vana trogen ”pixlade” man bilden så att det blev, i det närmaste, omöjligt att identifiera mannen.
När ska SVT inse det löjeväckande i sitt beteende kan man undra. När andra svenskar skyddar sig själva och sina barn från repressalier skyddar SVT sig mot sin egen feghet. Och tyvärr även visar på tron att man därmed är det mest humana mediet i landet.
Ynkligt SVT!
Dela: