Välj en sida
Piteås kommunalråd Anders Lundkvist har under de senaste veckorna anlitat polska arbetare för att måla om sin villa.
Det som mest sticker i ögonen är knappast att han anlitat arbetare från ett EUland utan att han som sosse borde ha stått för de socialdemokratiska vallöftena som Stefan Löfven så hårt slogs för i valrörelsen. Nämligen att i Sverige skall svenska löner gälla (Lundkvist betalade enl uppgifter i PT 300 kr/timme) och att svensk arbetsrättslig praxis skall gälla.
Att han inte följde dessa vallöften står utom alla tvivel. Som kommunmedborgare tycker nog inte bara jag att han borde ha anställt en av dessa otaliga invandrare som Piteå har slagits för att få hit. Att måla ett hus får väl anses vara något som även en lågutbildad icke språkkunnig person borde klara av med lite instruktioner från den tekniskt högutbildade Anders Lundkvist.

Med ett sådant agerande skulle han även ha bidragit, om än i liten omfattning, till att försöka uppfylla S löfte om EUs lägsta arbetslöshet under regeringsperioden. Nu ligger ju som bekant Sverige mycket illa till jämfört med en stor del av EUs medlemsstater.

Du som läser detta håller nog med mig när jag påstår att vi i Sverige liksom i våra sossestyrda kommuner behöver ett nytt styre som i första hand slåss för oss medborgare och inte för den egna portmonnäns tjocklek.

 

 

Dela: