Välj en sida
En pensionär beställde matleverans från Piteå kommuns matservice. 

Den mat som kom på midsommarafton var en liten plastlåda med fack för två potatisar, ett ägg, en(1) sillbit samt en bit lax om 27 g. En femtedel av vad som anses vara en lagom portionsbit lax i alla andra sammanhang. Inte ens en bit bröd eller ett litet portionspaket smör till. Denna händelse presenterades i en insändare i vår lokaltidning Piteå Tidningen samma dag som man berättade om att ett förslag om att tillåta  privatisering av äldrevården i Piteå. Ett förslag som kraftigt tillbakavisades av det ena socialdemokratiska kommunalrådet Helena Stenberg som bestämt hävdade att den bäst skickade att tillgodogöra åldringars behov är den sk offentliga vårdgivaren. Att det uppenbarligen inte är så kan man se när man tar del av insändaren ”Midsommar 2019” som beskriver den midsommartallrik hon/han fick sig tilldelad. Som pensionär ryser jag av obehag när jag tar del av en sådan insändare och hoppas å både mina och andras vägnar att vi allihop slipper ta del av Piteå kommuns ”goda vård” för äldre och funktionsnedsatta.

Samtidigt vill jag påpeka för alla dessa pensionärer att det mest troliga är att vi har det styre vi har i Piteå just för att den största gruppen väljare är pensionärer. Har någon av dessa äldre pitebor någonsin tänkt tanken att man får det man förtjänar och således är medskyldig till de äldres situation i Piteå idag.

 

 

 

 

Dela: