Välj en sida

Var är proportionerna?

Nu har det hänt. Det som jag på denna sida varnat för, har nu hänt. Hämnden för alla illdåd islamisterna stått för världen över,  fick då sitt utlopp när en man tog sig rätten att straffa besökare som befann sig i moskéer i Nya Zeeland, för en tid sedan, har nu inträffat. Denna gång fick kristna och turister i Sri Lanka klä skott för den islamistiska terrorn.
Efter att jag sett och lyssnat på TVs nyhetssändningar om denna fruktansvärda terrorhandling , flyttar jag över ”tittandet” till Svt:s Nordnytt. Där har man som första nyhet ett inslag om moskén i Piteå.
I inslaget beklagar sig en man över det ”förfärliga” som användarna av moskén blivit utsatta för. Någon har nämligen rivit ner ett papper, ett skriftligt meddelande av något slag som moskéföreträdaren satt upp.
I inslaget får detta en onaturligt stor betydelse, samtidigt som varken moskébesökaren eller reportern med ett enda ord nämner den enorma katastrof som moskémannens trosfränder utsatt flera hundra människor i Sri Lanka för.
Jag frågar mig var finns proportionerna? När kan man som reporter/moskébesökare ens i sin vildaste fantasi jämföra en nerriven papperslapp med sönderbombade människor, kyrkor och hotell. Det är fullständigt obegripligt för mig att ens ta upp en så obetydlig sak samma dag som islamistiska dårar dödat och lemlästat människor. Låt så vara, på andra sidan jordklotet. Men lite känslighet och framför allt lite respekt för dessa dödade och lemlästade tycker jag att man kan kräva även av en Svtreporter.
Jag undrar när ska svenska politiker och journalister börja ställa krav på människor som tillhör islamska trossamfund att dessa ska börja leva upp till sina uttalanden om att de och deras religion är så fredsälskande, att de, i likhet med mannen i Piteåmoskén, bedyrade att de bara ville leva i fred med andra.
Själv tycker jag att vi ska kunna kräva av dessa religionsutövare att de skall kunna redovisa på vilket sätt de arbetar för fred mellan människor. Jag tycker även att våra politiker bör ställa krav på att all verksamhet i moskéerna skall ske på svenska, då vi vet att tvivelaktiga imamer uppmanat till sk jihad och därmed till radikalisering av lättledda ungdomar.
För att de muslimer som säger sig vara för fred och tillit mellan människor bör de kunna visa detta.
Inte bara genom att demonstrera med plakat och genom vackert tal. Vill man bli trodd och respekterad bör det ligga substans i orden och kraft i handlingarna. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar!
Visa för Guds skull lite kurage och ställ er på de oskyldigas sida, både muslimer, journalister och politiker!

Dela: