Välj en sida

I sin insändare menar ”inte partiansluten” att i filmen, om den socialdemokratiska regeringens agerande under 2:a världskriget,som visas på Yuo tub innehåller faktafel. så han uppmanar därför läsarna att inte tro på den.
Själv har jag inte sett filmen, helt enkelt för att jag redan i min ungdom började  ifrågasätta dåvarande regeringens agerande. Jag gjorde det som många andra också borde ha gjort. Jag läste mig till vad som egentligen hände. Naturligtvis inte allt, men tillräckligt för att förstå att den regering vi hade under kriget var beredda att sälja ut vår frihet.
Trots att man bestämt hävdade att man skyddade Svenska intressen och därför inte kunde agera på annat sätt! Detta är den mest avskyvärda och mest förljugna förklaring till agerandet som tänkas kan! Att inte ens försöka hjälpa våra angripna grannländer är inte bara en skam av hösta rang det är obegripligt!
Vi är nog många som har funderat över om det inte var så att alla dessa nazister som fanns då inom både regering, kungahus och företagarvärlden i själva verket hade för avsikt att förbereda det tyska intåget i Sverige så smidigt och lätt som möjligt. Har inte ”inte partiansluten” funderat över hur det kunde komma sig att regeringen satte  så många människor i arbets- och koncentrationsläger (läs Kieri,Sundström om Storsien) under kriget? Själv är jag övertygad om att det var av rädsla för att dessa skulle kunna kullkasta regeringens intentioner, liksom att jag är övertygad om att det fanns fler ”Quislingar” i Norden än vad vi har blivit upplysta om.
Min uppmaning till ”inte partiansluten” läs och begrunda den egna svenska historien innan du avfärdar den!

Dela: