Välj en sida

Som vanligt har Kata Nilsson lyckats hitta en anledning till kritik av SD.Hon börjar visserligen med att berätta om utbrytarna från SD, de sk Afs som höll ett torgmöte i Piteå i början av veckan. Därefter ägnar hon resterande ledarutrymme till att beklaga sig över SDs framfart i den svenska politiken. Hon agerar megafon åt socialdemokraterna och uppträder minst lika hysteriskt som partiledaren gjorde under TVs utfrågning.
I stället för att använda den utsedda ledarsidan till att prata i egen sak, använder ledarskribenten sina möjligheter till att spotta ur sig så mycket dynga som möjligt, allt förmodligen i syfte att roffa åt sig en eller annan röst.
Att Kata Nilsson ända sedan hon anställdes som ledarskribent verkar tro att de få som läser tidningens ledare är, inte bara korkade, utan fullständigt infantila. Hon tycks inbilla sig att folk i Piteå med omnejd inte är fullt tillräkneliga och därför inte kan förstå vad som händer i politiken och således skall följa i hennes och sossepolitikernas ledband och rösta som de alltid gjort och blivit tillsagda.
Efter förra valet fick vi se hur två av Norrbottens kommunalråd, Ylva Stålnacke och Helena Stenberg grät av besvikelse över valresultatet. Det skulle inte förvåna mig om den som får gråta i år blir PTs ledarskribent. Det brukar visa sig att människor är betydligt klokare än makthavarna tror!

Dela: