Välj en sida

Vi har blivit Googleiter!

En bekant till mig beklagade sig över att han ibland inte kom in på min sida ”ordetarmitt.se” utan att också skriva mitt namn. Jag förstod då att samma problem uppstått för många andra som sagt samma sak och undrat: Varför?

Som väl är har Johan M ägnat flera år åt att läsa data på universitetet, så han visste naturligtvis svaret på eländet.
När han berättade detta för mig slog det mig plötsligt att vi  numera nästan alltid söker information via Google. Förr i urtiden då jag gick i skolan, gick vi till biblioteket för att söka information vi inte kunde få av lärare, skolböcker eller närstående. På biblioteket fanns förutom alla andra böcker bl a Bonniers och Norstedts  enorma lexikon. När jag blev lite äldre och fick egna barn köpte jag (prenumererade) Bra Böckers lexikon i ett antal band, hur många minns jag inte idag, men de var en upplevelse varje gång jag och mina barn bläddrade i dem, information och mängder av bilder, färgbilder som visade allt och lite till om det vi frågade efter.
I dag har vi tyvärr vant oss av med att söka information i böcker och Googlar därför så snart vi vill veta något.
Vi har helt enkelt blivit Googlefierade!!
Men mina vänner om vi lyder Johans råd att i stället för Google använda oss av andra sätt att komma åt sidan, t ex internet, explorer,chrome, så slipper vi irritationen och kan ägna oss åt att läsa och kommentera i stället.
Lycka till!

 

Dela: