Välj en sida

Att Socialdemokraterna är i politisk gungning framgår tydligt i de flesta sammanhang i dessa dagar. Inte minst igår när finansministern, till mångas uppenbart  förvånade nöje, totalt gjorde bort sig när hon under bästa sändningstid spred sitt smaklösa hat mot SD när hon, utan minsta skrupler, påstod att SD:s riksdagsledamöter inte besitter tillräcklig intelligens eller kunskaper för att kunna sköta viktiga politiska poster

Tyvärr verkar det här vara det enda sättet S kan bedriva politik idag. Även här i Piteå har S sina dyngspridare, varav jag har blivit varse tre av dem. Den första och mest framträdande är PT:s unga och oerfarna ledarskribent som, så snart hon får tillfälle, sprider hat och rädsla mot S största partimotståndare SD. Att hon utnyttjas av tidningens ägare tror jag inte hon har förmåga att förstå. Kanske hon tror att hon gör något av vikt. Den andre jag träffat på under senare tid  är en tilltänkt S-ledamot till Kf Piteå, Andrè Bengtsson, som i sin iver sprungit  Sossarnas ärenden, när han stoltserat i sin paljettprydda T-shirt med hatmotiv, under Kyrkmarknadens politikerdagar. Den tredje var en man i femtioårsåldern, som helt uppenbart uppträdde som ”svans” åt S. Detta trots att han enligt egen utsago var Liberal! (läs mitt tidigare inlägg om Kyrkmarknaden).

Att det är valtider och den sittande regeringen är rädda för det kommande valresultatet är alldeles uppenbart. Men detta till trots tycker jag att partiföreträdare bör uppträda med sans och förnuft och framför allt med respekt för andras åsikter.

Dela: